2011. december 3., szombat

Amikor Lilla beteg, mindig sürgetem az idő múlását.
Elég sokszor kap el mindenféle takonykórokat, ez van, mert sokat járunk társaságba. Szerencsére azonban nem kifejezetten viselik meg ezek a betegeskedések, ugyanolyan jókedvű csibész csaj. Az egy probléma az orrszívással van, ezt egészen érthető okokból nem szívleli, én sem, kemény küzdelmek árán tudom megcsinálni, és ezekben az időkben mindig kiesek egy picit a "bizalmi köréből". Nehezíti a helyzetet a hosszú napok óta tartó ködös undok időjárás, ami totális szobafogságra ítél minket. Lilla ilyenkor hamar megunja a játékokat, a társaságomat, menne világot látni, és nem mehet. 
Ezen okok miatt sürgetem az időt, pörgetem a napokat, hamar jussunk túl a náthán, szabaduljunk a vírusoktól, és mehessünk ahová csak akarunk. Aztán mikor elszalad észrevétlenül egy hét, majd kettő, rájövök, hogy mennyi értékes együtt töltött pillanat szállt el és, hogy minden Lillával töltött percem soha vissza nem kapható kincs, és ilyenkor már visszafognám az idő rohanását. Van amikor sikerül tudatosan megélni minden pillanatot, és ez jó.


Nemrég elmentünk egy hatalmas hipermarketbe nagybevásárolni. Az üzletsoron ahogy sétáltunk, babám észrevett egy hatalmas állateledelt reklámozó papírkutyát. Ujjongó "vuvuvu" kiáltásokkal szaladt oda hozzá, és biztatásomra kedveskedve simogatta a kutyust. Aztán lökdösni kezdte, minden irányból taszigálta, és nem értette, hogy miért nem indul futkározni-játszani, hiszen a kutyák azt szokták! :D


Lassan felismeri a könyveiben a kutya és a cica közti különbséget, így már nem kap mind a kettő "vuvu" megjelölést, hanem a cicusokat úgy hívja "máááám" (szabadon a miáu után). Egyik könyve hátoldalát egyszer hosszú percekig vizsgálta, nézegette, szinte hallottam a miniatűr fogaskerekek kattogását a buksijában, majd közölte, hogy "mááám", és tényleg cicák voltak, amiért irtó büszke voltam, hogy ezeket még sosem beszéltük meg, magától jött rá, hogy miféle fajta állatok. Kis okoska!


Volt egy napunk, amikor az egész lakáson keresztül-kasul cipelgette a nála hatalmasabb medvéjét. 







Este aztán csináltunk baba- és medve-különítményt:


1 megjegyzés: